BLUES FOR MONTMARTRE

Udgivelsesår: 2011
KOLLEKTIV FILM

Om filmen:

For mange, herunder en ung Christian Braad Thomsen, var Montmartre i 1960’erne en blanding af dagligstue og jazzuniversitet. Her spillede en række af jazzens helt store navne. Instruktøren har opstøvet værdifuldt arkivmateriale og filmet muntre og vemodige anekdoter af grundlæggerne Anders Dyrup og Herluf Kamp Larsen, jazzkritikerne Torben Ulrich og Henrik Wolsgaard-Iversen, fotografen Jørgen Bo og musikerne Bo Stief, Alex Riel, John Tchicai, Marilyn Mazur og Jan Kaspersen.

Café Montmartre i København var i 1960’erne et af verdens betydeligste jazzcentrer. Mange store musikere kom hertil på flugt fra den amerikanske racisme og fra New Yorks narkoscene. I Danmark beundrede vi dem for deres kunstneriske niveau – og det tiltrak dem desuden, at danske piger også værdsatte dem for andre kvaliteter. Ben Webster, Stan Getz, Dexter Gordon, Lee Konitz, Stuff Smith og Bud Powell høres i denne film i optagelser fra Montmartre. Jazzentusiaster, der husker Montmartre, fortæller morsomme og bevægende anekdoter om musikerne og musikken, og endelig medvirker også danske musikere, for hvem det var uvurderligt at spille med jazzens betydeligste solister i deres tidligste ungdom.

Anmeldercitater:

“En film om jazzmusikken og kærligheden til den, som swinger smukt og gør det i respekt for traditionen.” – Kim Skotte, Politiken.

“Medrivende musikoptagelser – god information og entusiasme.” – Kjeld Frandsen, Berlingske.